Arnavutköy'ün mucitleri TEKNOFEST ‘te

Geri

Arnavutköy Bilişim Akademisi’nde geliştirilen “ARBEY Müzede” sanal uygulamasıyla öğrencilerimiz finallere kalmayı başardı.

Tebrik ediyor, başarılar diliyoruz sevgili gençler.
#MilliTeknolojiHamlesi

Arnavutköy Belediyesi’nin maskotu olan ARBEY, ayakları yere basmayan tek festival TEKNOFEST’te yerini aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) tarafından organize edilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST bu yıl Atatürk Havalimanı’nda düzenlendi. Arnavutköy Belediyesi de maskot tasarımı olan ARBEY Müzede isimli oyun ile festivalde yerini alarak ilgi odağı oldu. Arnavutköy Belediyesi’nin standını BAYKAR ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da Arnavutköy Belediyesi standını ziyaret ederek ARBEY Müzede isimli projeyi inceledi.

Arnavutköy Belediyesi Bilişim Akademisi öğrencilerinin yer aldığı ANKA Yazılım ekibi tarafından geliştirilen ARBEY Müzede isimli oyun TEKNOFEST’te Turizm Teknolojileri kategorisinde yarıştı. 3 boyutlu sonsuz koşu olarak tasarlanan oyunda ARBEY isimli karakter, tarihi bir tünelde koşarken bazı tarihi eserleri toplayarak eserler hakkında bilgi sahibi oluyor. Proje ile çocukların müzeler ve ören yerlerine ilgisini artırmak amaçlanıyor.

“Sonuçları merakla bekliyoruz”

Bilişim Akademisi Koordinatörü Yusuf Könez; “TEKNOFEST maceramız geçen yıl Finalopp takımımızla Eğitim Teknolojileri alanında başladı. 2 bin 800 takım arasından 11’inci seçildik. Bu sene ise Turizm Teknolojileri alanında devam ediyoruz. Bu alanda yarışmacılarımızın yanındayız. Şu an heyecanlarına ortak olmaya geldik ve sonuçları merakla bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

ARBEY Müzede projesi hakkında bilgi veren ANKA Yazılım takım kaptanı Emir Akkaya;  “ARBEY Müzede oyunu genç yaştaki çocukları, müzeye bağlamak amacıyla yaptığımız bir oyun. Arnavutköy’ümüzün maskotu olan ARBEY bir yandan altınları toplarken bir yandan engellere çarpmadan koşmaya, tarihi eserleri toplamaya çalışıyor. O tarihi eser hakkında, oynayan çocuğa bilgi veriliyor. Çocuğun böylelikle o tarihi eser hakkında bilgisi oluyor.” dedi.